Curiosa Hotel Lounge

Geschiedenis

Curiosa - Restaurant - Lounge - HistoriekIn de Vlamingstraat ontbreekt het niet aan 16e-eeuwse bezienswaardigheden. Het was deze straat, en niet de Steenstraat, die tot aan het eind van de 16e eeuw de drukste handels sas van Brugge was.

Hier woonden onder meer alle belangrijke wijnkooplieden en hun kelders waren erg in trek. De naam 'Vlamingstraat' heeft overigens niets te maken met ons, 'Vlamingen', maar een vlaming was destijds de benaming voor een lager gelegen moeras. Het was de buurt waar de kooplieden uit de hele, toenmalige, wereld elkaar vonden om handel te drijven en het was de buurt waar de eerste beurs is ontstaan. Elke nationaliteit die ook maar enig belang had in de economische wereld, had in deze buurt zijn handelshuis.

‘Curiosa' bevindt zich in een van de kelders waarvan het huis moet gebouwd zijn ca. 1519. In die tijd kwam de zee nog tot aan Brugge, die een belangrijke handelshaven had. De vracht van de grotere zeeschepen werd er overgeladen in de kleinere bootjes die zo via de Brugse reien hun goederen naar dit soort kelders vervoerden.

Ongeveer 30 jaar geleden werd de 'Taverne Curiosa' geboren, een mooie gezellige taverne in de 16e-eeuwse kelder. Aanvankelijk werd er hoofdzakelijk drank geserveerd in de zaak, maar stilletjes aan kwamen er hier en daar wat gerechtjes bij op de kaart, en zo is deze taverne door de jaren heen uitgebloeid tot een restaurant met behoorlijke faam in het Brugse en ook ver daarbuiten.

Onze klanten hebben een grote keuze aan vis- en vleesgerechten, allemaal vers en in eigen keuken bereid. Daarnaast bieden wij ook een uitgebreid assortiment aan streekbieren, en uiteraard ook diverse kwaliteitswijnen van over de hele wereld.

In juli 2011 hebben we dan ook het interieur eens goed onder handen genomen, met als resultaat een zeer geslaagde combinatie van 'Trendy' en 'Middeleeuws', zo kunt u nu bij ons dineren in een leuk en aangenaam kader, ruime tafels, gemakkelijke stoelen, lounge muziek op de achtergrond,...

Als u ooit in het middeleeuwse Brugge vertoeft, is ons restaurant zeker een bezoekje waard!